25 лютого 2022 р. 14:00

Одеська мерія просить не реагувати на "фейки", а ДСНС закликає не чіпати кинуті речі

Одеська мерія просить не реагувати на "фейки", а ДСНС закликає не чіпати кинуті речі

Пресслужба Одеської міської ради повідомляє про навалу фейків та недостовірної інформації і закликає довіряти тільки перевіреним джерелам інформації.

Відповідне звернення пресслужба оприлюднила 25 лютого.

"Багато інформації стосовно життєдіяльності міста, об’єктів критичної інфраструктури та закладів міста є фейковою. Тому Одеська міська рада просить містян отримувати усю інформацію стосовно життєдіяльності міста виключно з офіційного Telegram-каналу міста", - йдеться в повідомлені. 

Серед іншого розповсюджується інформація про навчальну тривогу, проте цю інформацію спростовують як в мерії так і в ДСНС. 

Натомість Головне управління ДСНС України в Одеській області звернулося до громадян із проханням не чіпати кинуті на дорозі "цікаві речі". 

"Шановні громадяни, якщо на вулиці ви побачите розкидані іграшки, мобільні телефони, або інші «цікаві» речі -  ні в якому разі не чіпайте їх, так як вони можуть нести загрозу.  Обов’язково навчіть цьому своїх дітей!!!", - зазначають у ДСНС. 

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали у Черноморську в Одеській області проросійського диверсанта, який малював спеціальні мітки-орієнтири для ворога.

Генеральний штаб збройних сил України оприлюднив оперативну інформацію щодо бойових дій станом на шосту ранку, в якій не оминули Одеську область.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію на території усіх регіонів країни та Києва.

В Одесі та Одеській області запроваджена комендантська година.

Верховна Рада підтримала запровадження воєнного станув Україні 300 голосами не голосував один депутат, відсутні були 41, а проти не голосував ніхто.

Президент України Володимир Зеленський скликав Раду Національної безпеки і оборони зранку через агресію РФ.  

23 лютого Верховна Рада підтримала запровадження надзвичайного стану. За це рішення проголосували 335 депутатів.

23 лютого РНБО звернулася до Верховної Ради щодо введення надзвичайного стану в Україні.

Напередодні президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив про офіційне визнання так званих Донецької та Луганської народних республік (окуповані окремі райони Донецької та Луганської області)

Дивіться також, хто з нардепів-одеситів підтримав закон про право на цивільну вогнепальну зброю.

Більше про російське вторгнення у хрониці ІзбірКома та про надзвичайний стан у розділі ІзбірКом-Експерт

Поділитися