19 січня 2022 р. 13:53

Невідомі проводили опитування одеситів під виглядом журналістів

Невідомі проводили опитування одеситів під виглядом журналістів

Невідома знімальна група здійснювала в Одесі вуличне опитування містян, рекомендуючись при цьому журналістами "Суспільне. Одеса". 

Про це повідомила продюсерка Одеської філії акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України "Одеська регіональна дирекція" Олена Кваша

За її словами, "опитування" стосувалося тематики безпеки, ставлення одеситів до "військових баз Америки в Одесі".

"Це не команда Суспільного. Наші журналісти мають посвідчення, спілкуються українською мовою. Мета вищезгаданих осіб на даний час нам не відома. Нагадаю, наші колеги працюють за стандартами, провокаційних питань та вуличних опитувань не проводять".

Як повідомила Олена Кваша ІзбірКому, керівництво Одеської регіональної дирекції "прокомунікувала із Службою безпеки України" з цього приводу. 

Нагадаємо, Національна рада розглянула на засіданні 13 січня результати позапланової безвиїзної перевірки телеканалу ТОВ "ТРК «Здоров’я", з Одеси, яке провадить цифрове телевізійне мовлення з логотипом "Телеканал «Здоров'я»", визнавши, що в ефірі телеканалу поширювалася мова національної ворожнечі і ненависті.

197 випадків порушень свободи слова зафіксували експерти Інституту масової інформації в Україні у 2021 році. За даними Всесвітнього індексу свободи преси, Україна входить до переліку країн з "проблемною ситуацією".

Поділитися