09 вересня 2022 р. 13:57

Мешканець Одещини намагався створити проросійський медіацентр

Фото: Офіс Генерального прокурора

(Фото: Офіс Генерального прокурора)

Правоохоронці викрили мешканця Одеської області, який разом зі спільником планували створити проросійський канал, назвавши його "Український медіацентр «Таврія»".

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

Як повідомили в Офісі, завдання організатору медіацентру надавав громадянин рф. Передбачалося, що дружні до російської федерації радіо та телебачення мали сформувати у населення позитивне сприйняття так званої спеціальної військової операції рф.

В Службі безпеки України зазначили, що ворожий проєкт мав охоплювати аудиторію Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей і тимчасово окупованого Криму.

У подальшому ворог планував розширити деструктивний контент і на Кіровоградщину.

За його задумом, головний "офіс" і технологічне обладнання медіацентру мали знаходитись на тимчасово окупованих територіях Криму або Херсону. Там пропагандисти та інтернет-агітатори рф планували створювати та "розганяти" деструктивний контент на користь країни-агресора.

Згодом такі підпільні осередки мали створити мережу по інших регіонах для вчинення інформдиверсій.

Під час обшуків за місцями проживання обох зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

ФОТО, ВІДЕО: Офіс генерального прокурора України та Служба безпеки України. 

Зазначимо, що у липні Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки склав перелік зі 100 російських, які мімікрують під українські. У переліку фігурують telegram-канали "Легітимний", "Резидент", "Картель", "Пліткарка" та "Чорний квартал", які, за даними Служби безпеки України, адмініструє одесит-антимайданівець Антон Давидченко.  

Серед адміністраторів окремих каналів – зокрема, "Одеський фраєр" та "Чорний квартал" – у 2021 році СБУ визначали "Шефа", який, за даними слідства, є співробітником спецслужб рф.

Поділитися