16 березня 2022 р. 15:49

Геолокація телефону Кадирова показала, що він не був в Україні

Геолокація телефону Кадирова показала, що він не був в Україні

Голова Чеченської Республіки рамзан кадиров не приїжджав до України протягом останнього тижня.

Про це повідомила "Українська правда" після перевірки телефону кадирова, посилаючись на джерела "УП" у Службі безпеки України та дані онлайн сервісів.

13 березня у соцмережах з'явилась інформація, що кадиров перебуває на Київщині та зустрівся з чеченськими силовиками, які беруть участь у війні проти України.

14 березня у своєму Telegram-каналі кадиров сам опублікував відео і заявив, що воно зняте в Гостомелі, що знаходиться за 25 км від Києва.

За інформацією джерел "УП" у СБУ, кадиров використовує два телефонних номери. Відповідно до даних українських мобільних операторів за останні 7 днів ці номери кадирова не під’єднувались у роумінгу до українських вишок зв'язку. 

За допомогою публічного онлайн сервісу журналісти спробували дізнатись ІР-адресу, країну та місто, де перебуває номер телефону кадирова. Цей сервіс генерує посилання, яке дозволяє виявити місцезнаходження номеру щойно користувач перейде за лінком. При цьому користувач ні про що не здогадується, адже за лінком він переходить на звичайний сайт, зазначений у посиланні. 

Журналісти написали кадирову повідомлення у месенджері Telegram, представились журналісткою "РИА новости" і додали посилання на статтю саме того дня, коли, зі слів кадирова, він перебував в Україні та під Києвом.

 

Сервіс виявив таку геолокацію: російська федерація, місто Грозний.  

Відповідно до даних телефону кадирова, можна припустити, що у своїй заяві про начебто перебування під Києвом 13 березня глава Чечні збрехав. 

15 березня у своєму телеграм каналі кадиров опублікував відео, на якому він вже перебуває у Чечні.

Нагадаємо, журналісти спростували фейки про «відеозаготовки» Зеленського та «теплий прийом» росіян в Херсоні.

Чорноморський флот Російської федерації продовжує маневрувати біля узбережжя Одеської області та судячи з усього ворог не відмовився від наміру спробувати висадити десант.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися