22 липня 2022 р. 13:19

Американські журналісти прогнозують спроби росії захопити Одесу на початку 2023 року

Американські журналісти прогнозують спроби росії захопити Одесу на початку 2023 року

Американське видання Foreign Policy передбачає, що на початку 2023 року російська федерація розпочне новий наступ на Україну, метою якого буде захоплення Одеської області.

Таку думку американський журнал висловлює з посиланням на власні джерела - чотирьох чинних та колишніх офіційних осіб США та Європи. 

"Західні офіційні особи вважають, що Росія, ймовірно, почне ще один великий наступ на Україну на початку наступного року, включаючи можливу спробу наступу на заблоковане стратегічне портове місто Одеса, щоб захопити південно-західне узбережжя країни та відрізати Україну від моря. Припущення полягає в тому, що наступного року вони можуть зіткнутися з ще одним дуже серйозним російським наступом. І ми маємо зробити все можливе, щоб дати їм не лише обладнання, але й людей — свіжих людей, добре навчених людей — щоб спробувати подолати це, - пише видання.

Проте, на думку журналістів, жорсткий опір України в поєднанні з військовою допомогою Заходу та власними військовими помилками москви означає, що далеко не гарантовано, що російські сили зможуть захопити Одесу, навіть якщо це стане головним пріоритетом на наступному етапі війни.

Foreign Policy - американський журнал, заснований у 1970 році. Висвітлює новини міжнародної політики. Тираж складає більше ста тисяч екземплярів та виходить раз на два місяці. 

Зазначимо, що Міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції Молдови не дозволило в'їзд на територію країни офіцерам російської армії з так званої оперативної групи (ОГРВ), що базується в Придністров’ї.

Штормова погода в північно-західній частині Чорного моря продовжує створювати передумови до посилення активності руху ворожих мін. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися