12 травня 2021 р. 15:22

В Одесі влаштували акції протесту проти "ЗМІ Медведчука"

В Одесі влаштували акції протесту проти "ЗМІ Медведчука"

Близько 20 осіб влаштували акцію протесту біля стін бізнес-центру «Пресмаш» в Одесі, де базується телеканал «Академія». 

Мітингують представники організації «Братство» Дмитра Корчинського, які вимагають закрити телеканал, який пов'язаний з Дмитром Голубовим - помічником нардепа Віктора Медведчука.

Стіни бізнес-центру розмалювали образливими написами на адресу ЗМІ.

Активісти вимагають заборонити діяльність цього канала за аналогією з Newsone, ZIK та 112.

Справа в тому, що Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом депутатам парламенту.

"За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим "парламентарям" про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних", - заявила Венедіктова.

За її словами, їх підозрюють в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в Криму.

Нагадаємо, впродовж І кварталу 2021 року слідчі Національної поліції України розпочали досудове розслідування за 48 кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.

У першому кварталі 2021 року українська медіаспільнота випустила сім заяв, що стосувалися ситуації зі свободою слова в Україні, та дві заяви на підтримку білоруських журналістів. Окрім того, окремі медіа та журналісти зробили два публічних звернення до влади щодо утиску їхніх прав. Влада публічно відреагувала на чотири таких заяви. 

Журналісти місцевих медіа скаржаться на закритість місцевої влади і вибірковість допуску на заходи під час пандемії COVID-19. 

У березні експерти Інституту масової інформації зафіксували 22 випадки порушення свободи слова в Україні, причому 15 з них стосувалися саме фізичної агресії проти журналістів. В Одеській області такий випадок нарахували один. Йдеться про інцидент із фотографом Євгеном Нікіфоровим, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП в Одеській області. Нещодавно його відправили під цілодобовий домашній арешт. 

Поділитися