08 лютого 2021 р. 18:03

У Латвії заборонили телеканал "Росія РТР" через мову ворожнечі щодо України

У Латвії заборонили телеканал "Росія РТР" через мову ворожнечі щодо України

Національна рада з електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) 8 лютого вирішила на рік заборонити трансляцію "Росія РТР" на території країни. 

Про це повідомив голова правління NEPLP Івар Аболіньш, повідомляє Delfi.

"Ми свій інформпростір захищали, захищаємо і захищатимемо", – підкреслив Аболіньш.

Рішення набере чинності 15 лютого.

Влітку Нацрада констатувала розпалювання ворожнечі в передачі "60 хвилин" на цьому телеканалі й почала процес обмеження. Учасники програми, а також ведуча Ольга Скабєєва під час розмови про Україну використовували позначення, які розцінюються як мова ворожнечі. Зокрема, Україна була названа терористичною державою, а її колишній президент Петро Порошенко – терористом. Під час дискусії ведуча запропонувала ввести на територію України російські війська, щоб утихомирити обидві сторони конфлікту.

Як пише видання, це не вперше, коли NEPLP обмежує ретрансляцію "Росія РТР" у Латвії. Наприклад, у січні 2019 року її заборонили на три місяці.

Як повідомляв Інститут масової інформації, у Латвії з 1 лютого телекомунікаційне підприємство Tet вирішило припинити ретрансляцію на території республіки п’яти російських телеканалів – Першого балтійського каналу, "НТВ Мир", "Рен ТВ Балтия", "Кинокомедия" і "Киномикс".

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів

Раніше Інститут масової інформації оприлюднив назви 10 сайтів, які подають майже 100-відсотково якісну інформацію.

Поділитися