20 жовтня 2021 р. 14:09

Одеських журналістів із "жовтим" сертифікатом не пустили знімати вакцинацію в торгівельному центрі

Одеських журналістів із "жовтим" сертифікатом не пустили знімати вакцинацію в торгівельному центрі

Знімальну групу телеканалу "Думська ТВ" не пустили працювати в торгівельний центр Fontan Sky, де журналісти планували знімати сюжет про перебіг вакцинації в Одесі.

Охорона торгівельного центру пояснила свої дії тим, що в кореспондентів немає сертифікату про повний курс щеплення від коронавірусу. Тобто вони отримали не дві дози вакцини, а лише по одній. 

При цьому усіх невакцинованих містян, які проходили до торгівельного центру ніби то вакцинуватися, пропускали в приміщення вільно. Охоронець пояснив журналістам, що у магазинах та павильонах при бажанні щось купити продавці неодмінно перевірять, чи вакцинована людина та який в неї сертифікат. 

Також медійникам повідомили, що пройти як приватні особи на щеплення їм можна, а от працювати в торгівельному центрі - ні. 

Як повідомили ІзбірКому в редакції телеканалу, журналістам так і не вдалося потрапити в середину, однак заяву до правоохоронців про перешкоджання професійній діяльності журналісти не писатимуть.

"Це скоріш повстання проти здорового глузду", - пояснили в редакції таку позицію.      

Нагадаємо, Суворовська окружна прокуратура Одеси повідомила про підозру адміністратору - керуючому ресторану за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та погрози насильством.   

4 жовтня 2021 року журналісти телеканалу «Думская.TV» знімали відеосюжет щодо фактичного стану справ з закладами громадського харчування у гідропарку «Лузанівка».

Своїми протиправними діями чоловік позбавив можливості журналістів реалізувати надані їм законом права при здійсненні професійної діяльності.

П`ятий апеляційний адміністративний суд відкрив провадження за скаргою Одеської обласної державної адміністрації на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 19 серпня на користь головного редактора ІзбірКома Валерія Болгана.

Поділитися