19 листопада 2021 р. 09:56

Одеські телеканали відмовились від ліцензій

Одеські телеканали відмовились від ліцензій

Національна рада України з питань телебачення повідомила про отримані клопотання низки суб'єктів про анулювання їхніх ліцензій. На засіданні 18 листопада регулятор ухвалив рішення їх задовольнити, повідомив сайт відомства.

Серед відмовників є дві одеські компанії.

ТОВ «ТРК Клуб-ТВ» (логотип «GTV») просила анулювати ліцензію на кабельне мовлення, оскільки припиняє свою діяльність. Товариство транслювало свої програми у багатоканальних телемережах в окремих районах міст Одеса та Чорноморськ Одеської області. Щоправда, ця компанія, окрім анульованої, має ще одну ліцензію.

Згортає діяльність у кабельних мережах і ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВ ДОМ» (логотип «ТВ ДОМ»). Це товариство повідомило Нацраду про нерентабельність виробництва телепродукту. Зазначена ТРК поширювала свої програми у багатоканальних телемережах в Одесі, а також окремих її районах. Доступними були програми телеканалу «ТВ ДОМ» також на території колишнього Комінтернівського району (згодом Лиманського, нині - Одеського). Ця фірма також має іншу ліцензію на мовлення.

Окрім одеських, припиняють мовлення КТ «Первомайський центр телевізійного мовлення «Телеком-1» (м. Первомайськ Миколаївської області), КП Балаклійської районної ради «Телерадіокомпанія «Оріана» (м. Балаклія Харківської області) і Конотопська дитяча телерадіоорганізація «Кон-такт», м. Конотоп Сумської області.

Нагадаємо, Національна рада на засіданні 13 жовтня вирішила перевірити діяльність телеканалу «Здоровье» (ТОВ «ТРК «Здоров’я», м. Одеса) через поширення мови ворожнечі і ненависті, а також необ’єктивної інформації.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 19 серпня розглянула результати перевірок двох ліцензіатів – ТОВ «НАШ 365», м. Київ (логотип «НАШ») і ТОВ «Наша прага», м. Київ (логотип «Максі-ТВ») – за трансляцію 4 травня 2021 року з повтором 5 травня передачі «Марафон». В ній містилися висловлювання, які мають ознаки прихованого заклику до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, заснованої на нетерпимості до представників Православної церкви України, її представників та віруючих. Пресслужба регулятора повідомила про його рішення звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу «НАШ», на «Максі-ТВ» накладено штраф.

Матеріал створено за сприяння Black Sea Trust for Regional Cooperation та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю видання ІзбірКом і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу

Поділитися