25 листопада 2021 р. 15:48

Нацрада відмовилась скасовувати попередження одеському телеканалу

Нацрада відмовилась скасовувати попередження одеському телеканалу

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення розглянула заяви про скасування санкції «оголошення попередження» чотирьом компаніям.

Серед них товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія «Здоров’я»".

ТОВ "Телерадіокомпанія «Здоров’я»" звернулося до Національної ради з клопотанням про скасування попередження, яке було застосоване рішенням регуляторного органу у серпні. Оскільки з часу накладання Національною радою цієї санкції минуло менше як один рік, регулятор відмовив у задоволенні такого клопотання.

Причиною попередження тоді було порушення рекламного законодавства та  недотримання програмної концепції мовлення і неналежне подання даних про програми і передачі. 

Санкцію попередження на телеканал було накладено за результатами позапланової безвиїзної перевірки, яка відбулася 18 червня на підставі моніторингу мовлення за 12 травня.

Телеканал не вперше опинявся у полі зору Нацради. Так, пізніше, 13 жовтня, Нацрада вирішила перевірити діяльність телеканалу «Здоровье» (ТОВ «ТРК «Здоров’я», м. Одеса) через поширення мови ворожнечі і ненависті, а також необ’єктивної інформації. 

У травні 2021 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку ТОВ «ТРК "Здоров'я"» з міста Одеси через ознаки ретрансляції каналу «Перший незалежний». Цей канал створений командою співробітників холдингу Тараса Козака.

12 травня близько 20 осіб влаштували акцію протесту біля стін бізнес-центру «Пресмаш» в Одесі, де базується телеканал «Академія». 

Мітингували представники організації «Братство» Дмитра Корчинського, що вимагали закрити телеканал, який пов'язаний з Дмитром Голубовим - помічником нардепа Віктора Медведчука.

Справа в тому, що Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом депутатам парламенту, в якій ішлося саме про Тараса Козака та Віктора Мадведчука. 

Поділитися