13 березня 2021 р. 18:32

Безпека в інтернеті: у школах можуть з'явитися уроки медіаграмотності

Безпека в інтернеті: у школах можуть з'явитися уроки медіаграмотності

Міністерство освіти і науки працює над тим, щоб курси з медіаграмотності ввійшли до базових освітніх програм.

Про це повідомляє Освіта.ua.

За словами Сергія Шкарлета, медіаграмотність є складовою курсів "Громадянська освіта" для учнів 10-х класів, "Культура добросусідства" – для учнів 1-4 класів. На виконання Державного стандарту базової загальної середньої освіти розроблено типову освітню програму для учнів 5-9 класів, в якій передбачено впровадження з 2022/23 навчального року курсу "Культура добросусідства", що містить основи медіаграмотності.

«Медіаграмотність у школах вивчається сьогодні і в межах позакласної (гурткової) роботи. Йдеться, наприклад, про створення шкільних медіа», – зазначив міністр освіти.

Він також додав, що загалом «освітяни дедалі більше трактують медіакомпетентність педагога як одну з основних педагогічних компетентностей».

Нагадаємо, члени постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму Одеської обласної ради пропонували запровадити у закладах середньої освіти обов’язковий окремий предмет — «Фінансова грамотність».

Це питання депутати розглянули та підтримали на засіданні Одеської обласної ради 19 лютого.

Нагадаємо, що одеські школярі з понеділка теж повертаються на "дистанційку".

Відповідно до протоколу засідання обласної комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 11 березня частина учнів одеських шкіл з понеділка перейдуть на дистанційне навчання. 

Оперативний штаб з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації вирішив повернути структурні підрозділи Одеської міської ради на дистанційний режим роботи.

Департамент освіти та науки Одеської міської ради переведе учнів 5-11 класів шкіл з 15 по 19 березня навчатися дистанційно, а потім планує оголосити канікули для 1-11 класів з 22 по 26 березня.

Раніше про можливість переведення шкіл на дистанційне навчання повідомив директор департаменту освіти Обласної адміністрації Олександр Лончак

Поділитися