14 січня 2020 р. 18:02

Одеських журналістів та експертів запрошують на форум з медіаграмотності

Одеських журналістів та експертів запрошують на форум з медіаграмотності

Одеська обласна організація «Комітету виборців України» спільно з медіа-холдингом ІзбірКом запрошує експертів, освітян, бібліотекарів, журналістів і громадських активістів до участі у ІІ регіональному форумі «Медіаграмотність. Регіональний вимір», який відбудеться 31 січня.

Захід буде присвячений обговоренню ситуації з медіаграмотністю в регіоні, зокрема на підставі даних, отриманих під час проведення фокус-груп у 26 населених пунктах Одеського регіону; роботі регіональних ЗМІ та висвітленню реформ у регіональних медіа; питанням освіти і неформальної освіти у сфері медіаграмотності.

Зазначимо, що перший форум пройшов в Одесі 27 липня 2018 року у рамках реалізації регіональної комплексної кампанії з підвищення рівня медіаосвіти, критичного мислення та свідомого сприйняття медіаматеріалів для жителів Одеського регіону.
Форум відбудеться в приміщенні Impact Hub Odesa (вул. Грецька, 1а. м. Одеса), зал Amsterdam.
Початок о 10:00,  підхід до преси заплановано на 13:00. 

Термін «медіаграмотність» походить від термінів «критичне бачення» та «візуальна грамотність». Також використовуються такі терміни, як «технологічна грамотність», «інформаційна грамотність», «комп’ютерна грамотність» тощо.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «У-Медіа», що виконується міжнародною організацією Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

Поділитися