09 жовтня 2020 р. 19:23

ІзбірКом запускає Поліtinder

ІзбірКом запускає Поліtinder

Команда Ізбіркому розпочинає іронічний проєкт Поліtinder, що присвячений місцевим виборам 2020 року в Одесі. Він допоможе швидко та з гумором знайти необхідну інформацію про кандидатів та виявити серед всіх саме того єдиного, гідного вашого серця кандидата.

Обрати міського голову для Одеси так само важливо та відповідально, як і кожному з нас знайти кохання свого життя, адже саме з ним наше місто буде "в горі і в радості" йти разом протягом наступних п’яти років.

Tinder — це популярний застосунок для віртуального пошуку ідеальної пари, де можна просто гортати фото з короткою анкетою. Так само просто можна переглянути анкети кандидатів в Поліtinder. Щоб не дивитися десятки роликів із передвиборчою агітацією, в зібраних розробниками досьє можна знайти всі виконані та невиконані обіцянки, дізнатися про участь кандидата в корупційних схемах та ознайомитися з його біографією.  

Під жартівливими фактами та фото є кнопки, завдяки яким інтернет-користувачі можуть знайти всі відповіді на запитання про свого «доленосного» обранця:

  • Які в нього плани на майбутнє? — у розділі «Передвиборча програма»
  • Наскільки кандидат заможний? — у розділі «Декларація статків»
  • Які в нього стосунки з іншими політичними діячами? — у розділі «Політична історія»
  • Чи є йому що приховувати? — у розділі «Антикорупційні розслідування»
  • Та чи виконує він свої обіцянки? – у розділі «Перевірка на брехню»

Цікаво, що деякі кандидати не розмістили у відкритому доступі своїх програм чи навіть фото. Але виборці мають знати, за що віддавати свій голос. Якщо ж ви такий кандидат - надішліть нам цю інформацію і ми оновимо ваш профайл. 

Проєкт закликає молодь уважно читати програми кандидатів, перевіряти їхні декларації та дізнаватися про журналістські розслідування, фігурантами яких вони стали, аби зробити свідомий вибір.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Центральна виборча комісія запустила в Телеграмі чат-бот «Про вибори», що допомагає знайти інформацію про вибори 25 жовтня.

Також Інститут політичної інформації запустив проєкт iVote під місцеві вибори. Експерти прочитали всі програми кандидатів у міські голови п'яти найбільших міст України. Виявилося, що величезна кількість топ-кандидатів не опублікували або не оновили свої програми.

Поділитися