11 січня 2024 р. 21:45

В центрі Миколаєва комунальники демонтували скульптуру лебедів

ФОТО: https://nikvesti.com/ua

(ФОТО: https://nikvesti.com/ua)

У Миколаєві демонтували металевих лебедів на Флотському бульварі.

Як повідомила пресслужба Миколаївської міської ради, скульптуру прибрали, щоб відремонтувати.

За час поки лебеді стояли та милували око миколаївців, сама скульптура втратила свою декоративну якість, адже належний догляд  за  нею був відсутній. Тому працівники КП «Миколаївські Парки» демонтували дану скульптуру для подальшого її ремонту та приведення до належного вигляду. Щоб і надалі ця романтична композиція милувала око мешканців та гостей міста, — йдеться у повідомленні.

На підприємстві нагадали, що кована конструкція була подарована місту у 2012 році. Автором композиції виступив Юрій Моторний, який зазначив, що на створення композиції надихнула жінка, його дружина.

Раніше, у травні 2023 року скульптури мурмуровіх левів повернули до Каштанового скверу, звідки їх демонтували для зберігання після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Нагадаємо, на відбудову миколаївського університету витратили 10 мільйонів.

У Миколаєві Чорноморський національний університет імені Петра Могили вже відновили й навіть змогли знайти кошти на покращення матеріально-технічної бази. На повну відбудову знадобилося 10 мільйонів гривень.

Відомо, що дві ракети влучили в університет уперше 17 серпня 2022 року. Одна потрапила в центральний вхід головного корпусу, а друга — у двір, на відстані 20 метрів одна від одної. Але і на цьому росіяни не зупинилися та поцілили у будівлю вишу втретє 19 серпня. Пошкодження були достатньо великі, говорить ректор університету Леонід Клименко, який приїхав у той день близько п’ятої ранку після прильоту.

Більшість робіт з відновлення корпусів університету зробили власним коштом. Також до відбудови миколаївського університету долучилися і випускники, які зібрали понад 500 тисяч гривень. Освітяни залучили й грантові кошти від "Erasmus+", які пішли на відновлення матеріальної бази.

Анна Бальчінос

Поділитися