03 листопада 2023 р. 13:01

Конкурс на найкращий сільський населений пункт: Одеська облрада вирішила виділяти 5,5 мільйонів щорічно

Фото: Інтент, Наталя Довбиш

(Фото: Інтент, Наталя Довбиш)

На засіданні Одеської обласної ради з метою підтримки діяльності та активізації ініціатив органів місцевого самоврядування області у вирішенні питань благоустрою, а також враховуючи процес децентралізації та створення територіальних громад в Одеській області, обласна рада вирішила організувати та проводити, починаючи з 2023 року, щорічний обласний конкурс "Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області".

Рішення прийнято, "За" проголосувало 43 депутати, ще 21 не голосувало. Юлія Чухало запропонувала внести поправку, яка передбачає фінансування цього конкурсу після війни. Пропозиція не пройшла.

Департамент фінансів обласної державної адміністрації має щорічно передбачати в обласному бюджеті Одеської області кошти на проведення щорічного обласного конкурсу "Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області" обсягом не менше 5,5 мільйонів грн.

Обласний конкурс планується проводити в три етапи до 15 вересня поточного року у трьох зонах Одеської області:

  • перша зона – північні райони: Подільський, Роздільнянський;
  • друга зона – центральні райони: Одеський, Березівський;
  • третя зона – південні райони: Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський.

Сільські населені пункти, які були переможцями цього конкурсу, протягом трьох наступних років не можуть брати участь в обласному конкурсі.

Сільський населений пункт, який стане переможцем обласного конкурсу у кожній із трьох зон нагороджується дипломом першого ступеня та грошовим призом у розмірі 400 тис. грн для соціально-економічного розвитку відповідної території. Приз для другого місця - 300 тис. грн, і для третього - 200 тис.

Раніше Одеську міськраду зобов'язали привести до ладу дитячі майданчики.

Також депутати Доброславської селищної ради перерозподілили додаткові 24 мільйони.

Раніше ми писали, що на Херсонщині оголошені перші тендери на відбудову житла у Посад-Покровському.

Сергій Лозовський

Поділитися