13 жовтня 2022 р. 11:38

В Одесі запропонували концепцію дизайну містечка для проведення "Експо-2030"

Фото: Odesa EXPO 2030/Facebook

(Фото: Odesa EXPO 2030/Facebook)

Команда проєкту Odesa EXPO 2030 презентувала концепцію дизайну містечка, яке побудують в Одесі для проведення Всесвітньої виставки "Експо-2030", якщо Україну оберуть для проведення цієї виставки.

Автором концепції з робочою назвою "Ренесанс. Технології. Майбутнє" розробило британське архітектурне бюро "Zaha Hadid Architects" у співпраці з українськими архітекторами.

"Ми віримо, що виставка майбутнього – це та, де нічого не витрачається. Одеса Експо 2030 робить акцент на відповідальному проєктуванні", - йдеться в повідомленні.

Автори концепції наполягають, що на основі аналізу природних особливостей майбутнього виставкового майданчика та його околиць, розуміння програмних вимог до виставкового центру та врахування майбутнього планування цієї території міста сформували наступні ключові принципи просторового дизайну:

  • Створити чітку організаційну логіку розподілу основних компонентів Експо
  • Зберігати та покращувати природні аспекти ділянки для майбутнього використання
  • Розробити генеральний план, який працюватиме як спадщина в соціальному та економічному плані.

ФОТО: Odesa EXPO 2030/Facebook

У вересні Україна офіційно подала реєстраційне досьє у Міжнародне бюро виставок (BIE) в рамках участі у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки "Експо-2030".

Втім, про намір претендувати на участь у виставці Кабінет Міністрів України повідомив ще у жовтні 2021 року. Рішення про місце проведення Всесвітніх виставок шляхом таємного голосування ухвалює Міжнародне Бюро Виставок - Bureau International des Expositions (BIE).

Про намір претендувати на участь у виставці Кабінет Міністрів України повідомив ще у жовтні 2021 року. Рішення про місце проведення Всесвітніх виставок шляхом таємного голосування ухвалює Міжнародне Бюро Виставок - Bureau International des Expositions (BIE).

Поділитися