07 серпня 2022 р. 11:04

В Одесі відкрилася фотовиставка до дня Військово-повітряних сил

В Одесі відкрилася фотовиставка до дня Військово-повітряних сил

В Літньому театрі Міського саду Одеси відкрилася фотовиставка «Янголи Чорного моря» відомого військового фотографа і волонтера Дмитра Муравського. В рамках проєкту представлені 9 фотознімків бойових літаків Повітряних Сил України, зроблені над акваторією Чорного моря. Виставка буде доступна для відвідування протягом наступного тижня.

Про це повідомили в Повітряному командування "Південь"

Роботи віддруковані на надлегких алюмінієвих панелях із застосуванням цифрових технологій високоточного друку.

«Варто зазначити, що білого кольору на фото тільки ракети, що додає певного драматизму, як би підкреслюючи справжнє призначення цих красивих і потужних гібридів машини і людини, — говорить Дмитро Муравський. — Особливу увагу ми приділили тим роботам, де море подарувало нам живу і дзеркально-рефлексуючу поверхню. Ми використовували дзеркальний полірований алюміній. Спеціально обраний ракурс джерел штучного світла дає той ефект, який ми бачимо на відео в момент знімання. Ще одна інновація була спрямована на підвищення реалістичності деяких робіт. Традиційними технологіями виявилося практично неможливо реалістично надрукувати зображення із дзеркальною поверхнею з відображенням призахідного сонця. Тому ми вперше використали для цього дзеркальний алюміній і деякі особливості при зніманні у контровому світлі».

  • Одеса отримає гранти на підтримку музеїв від UNESCO

В об'єктив фотографа потрапили літаки типів МІГ-29, МІГ-29УБ, СУ-25, СУ-27 і СУ-27УБ з бойовим озброєнням на борту.
Зйомка проводилася безпосередньо з відкритої рампи літака Ан-26, спеціально підготовленого для цього завдання, а також з борту СУ-27УБ. Знімки були зроблені як з гранично низької висоти, де маневрували пілоти при завданні ударів по поверхні землі, так і з висоти в 33 тис. футів (10 км) над землею.

На фотографіях автору вдалося показати унікальні моменти. Літаки зняті в таких ракурсах, які часто не помічають навіть самі льотчики під час польотів. В одній з робіт зображений унікальний момент парного пуску ракет класу повітря-повітря. Через швидкості пострілу його не тільки дуже складно зняти, але і самі стрільби бойовими ракетами трапляються досить рідко.

Нагадаємо, Одеський кінофестиваль у 2022 році пройде у кількох країнах світу.

Дмитро Муравський — військовий фотограф, волонтер, льотчик-спортсмен з двадцятип'ятирічним досвідом, серед яких 10 років досвіду польотів на військових літаках. Здійснив близько 1000 самостійних вильотів — понад 100 годин нальоту на різних типах бойових літаків і вертольотів. Досвід Дмитра як військового фотографа підкріплений статусом учасника бойових дій.  Дмитро — учасник експедицій в якості почесного фотографа Королівського аероклубу ROYAL AIRSQUADRON в Великобританію, Францію, Ізраїль, Йорданію і Україну. Дмитро Муравський — автор великого архіву фото, зроблених в районі АТО в період з 2014 р. по 2018 р. Вони стали частиною книги «Через війну. Погляд волонтера», англомовна версія якої була презентована в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО.
Персональні виставки фото Дмитра широко відомі у всьому світі і були представлені в штаб-квартирах НАТО та ООН, Генеральної асамблеї ООН, Верховній раді України, Адміністрації Президента України, Кабінеті Міністрів України.

Поділитися