22 липня 2022 р. 08:43

У Всесвітньому клубі одеситів кажуть, що усі росіяни-переможці премії Бабеля засуджують агресію рф

У Всесвітньому клубі одеситів кажуть, що усі росіяни-переможці премії Бабеля засуджують агресію рф

Віцепрезидент Всесвітнього клубу одеситів Валерій Хаїт вважає рішення Одеського муніципалітету про призупинення співробітництва із клубом хибним.

На його думку, мера ввели в оману, тому що російські члени журі та письменники-лауреати та дипломанти премії Ісаака Бабеля, за його словами, засуджують агресію росії.

"Немає і серед російських письменників-переможців Шостого сезону (один дипломант, двоє розділили третє місце) жодного, хто б не засуджував путінську агресію проти України. До речі, я написав про все це у себе на сторінці у Facebook у пості від 16 липня. До цього можу лише додати, що письменники, які посіли третє місце, подякувавши журі, Премії та Одесі за високу оцінку їхніх оповідань, відмовилися при цьому від грошової складової Премії та попросили використати її на благодійність. Що ми з вдячністю й зробимо", - зазначив він.  

Також Валерій Хаїт здивувався, що "шановний мер, який так недвозначно виступив проти перейменування вулиці Пушкінської, повірив у брехливу інформацію".

Два дні тому Одеський міський голова Геннадій Труханов повідомив, що Одеський муніципалітет призупинив співробітництво із Всесвітнім клубом одеситів через російських письменників серед членів журі та лауреатів премії Ісаака Бабеля.

Йдеться про ситуацію, коли дипломантом премії Ісаака Бабеля-2022 став росіянин Лев Усикін зі своїм оповіданням "Марки", а серед лауреатів премії двоє росіян: Тетяна Хохріна – за цикл "Малахівські оповідання" та Григорій Ряжський за оповідання "Ідіотик", розділили третє місце. 

І це був вже не перший випадок, коли премію отримували прихильники "русского мира". Наприклад, минулого року цю премію отримав  російський письменник Денис Гуцко. Він вже тоді був відомий своєю прихильністю до діючого режиму в російській федерації, критикою Збройних сил України та акцій протесту в рф проти дій чинного політичного режиму в цій країні. 

Поділитися