04 листопада 2022 р. 14:09

"Ромська кіностудія" в Одеській області сьогодні презентує свій перший фільм

Фото: Правозахисний ромський центр

(Фото: Правозахисний ромський центр)

"Ромська кіностудія", яка з'явилася в Одеській області нещодавно, після 6 місяців навчання, теоретичної та практичної підготовки готова представити свою випускну роботу - фільм "Дикуни".

Про це повідомила, заступниця директора обласного департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Ярослава Різникова на своїй сторінці у Facebook 

Прем'єра стрічки відбудеться 4 листопада. "Дикуни" - короткометражна стрічка пов'язана з різними історіями життя ромів.

Проєкт "Підготовчі курси для спеціалістів знімальної групи "Ромської Кіностудії" реалізований за підтримки МФ "Відродження".

Зазначимо, двоє авторів із Одеси Соня Зелена та Дмитро Журавель, увійшли у Довгі списки номінантів на премію Книга року BBC 2022 з дебютними дитячими книжками. 

Журі 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну відбувся 14 - 23 жовтня у межах 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю під назвою "Одеса – Варшава: український конкурс", визначило переможців

У Варні за підтримки Посольства України у Болгарії, Громадської організації "Ми разом" та діаспори "Український дім" пройшла прем’єра фільму "Маріуполь. Втрачена надія". Фільм було показали вже у понад сорока країнах світу.

Поділитися