23 жовтня 2022 р. 18:12

Робота школярки з Одещини прикрасила будинок в Румунії

Фото: Одеська ОДА

(Фото: Одеська ОДА)

Мурал, виконаний професійною командою, на основі роботи під назвою "Птахи волі і свободи", яку надіслала 15-річна Тетяна з Одеської області, прикрасив будинок в румунському місті Сучава. 

Як повідомили в пресслужбі Одеської обласної державної адміністрації, робота перемогла в конкурсі "Звернення до України", організованого програмою  "Румунія – Україна".

В конкурсі взяли участь понад 60 робіт у виконанні молоді з Румунії та України, з яких було відібрано шість фіналістів, а переможця обрали шляхом голосування на Facebook-сторінці програми ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

Фіналісти конкурсу були нагороджені смарт-годинниками, а переможниця, яка взяла участь в заході в Сучаві, отримала головний приз – електросамокат.

Одночасно, у Сучаві були організовані майстер-класи живопису для українських дітей-переселенців, під керівництвом відомого графіка і карикатуриста Міхая Пинзару-Піма. 

В рамках цієї ж кампанії "Звернення до України", програма передала майже 500 наборів шкільного приладдя для 5 українських шкіл Одеси, Чернівців, Івано-Франківська та Закарпаття.

ФОТО: Одеська ОДА

Зазначимо, що 28 вересня в Ізмаїлі пройшов регіональний бранч з нагоди десятиріччя європейського співробітництва в рамках програми "Румунія-Україна". 

У березні Укрпошта оголосила переможця народного голосування за ескіз для поштової марки «Русский военный корабль, иди на***!». Ним став український художник Boris Groh, за якого проголосувало понад 1700 людей з 8 тисяч усіх голосів. 

Поділитися