20 квітня 2022 р. 15:48

ОМКФ-2022 можуть знову провести онлайн або на майданчиках інших фестивалів

ОМКФ-2022 можуть знову провести онлайн або на майданчиках інших фестивалів

Наразі є чотири варіанти проведення щорічного Одеського міжнародного кінофестивалю, однак доля заходу ухвалюватиметься не зараз, а після активної фази війни.

Про це повідомила виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух в інтерв'ю для Media Business Reports.

"План А – проведення фестивалю наживо в Одесі в липні – що далі, то менш видається реалістичним. Відтак план B – проведення фестивалю в онлайн-форматі. Також розглядаємо план С – опцію проведення фестивалю пізніше. А план D – це кооперація з іншими фестивалями. Ми дістаємо багато пропозицій від фестивалів усього світу провести в їхніх межах, на їхніх локаціях якісь частини ОМКФ. Ми саме ведемо переговори як із фестивалями класу А, так і фестивалями більш глядацькими та гадаємо, що вже за тиждень-два в нас будуть новини в цьому контексті", - повідомила Мачух.

Вона зазначила, що у разі об'єднання з іншими фестивалями, мова йде саме про основні офіційні програми, а щодо «гостьових» секцій, то їх вже проводять на інших фестивалях, презентуючи в різних країнах фільми, котрі брали участь у програмах Одеського кінофестивалю. І так буде надалі протягом року.

Нагадаємо, ХІІІ Одеський міжнародний кінофестиваль планували провезти з 23 до 30 липня 2022 року в Одесі.

ХІІ ОМКФ відбувся 14-21 серпня, до програми якого увійшли переможці Берлінале та Варшавського кінофесту. 

Вперше за всю історію закриття фесту відбулося під відкритим небом на Потьомкінських сходах і кожен бажаючий міг стати глядачем безкоштовно.

11-й міжнародний кінофестиваль у 2020 році відбувся онлайн через пандемію COVID-19.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися