10 серпня 2022 р. 13:20

Одеські митці перефарбовують автівки для ЗСУ

Одеські митці перефарбовують автівки для ЗСУ

Група митців - скульпторів та живописців організували в Одесі пункт камуфлювання цивільних автівок для потреб Збройних Сил України та територіальної оборони.

Як повідомила організаторка групи скульпторка Таїсія Капустаринська, перші автівки вона зі своєю подругою пофарбували ще в 2014 році коли ворог лише почав агресію на Донбасі, а після повномасштабного вторгнення росії у березні до неї знову звернулися.

 "Ми вирішили організувати збір автономно від інших волонтерів, бо вони спочатку збирають на авто, потім на фарбу, щоб трохи пришвидшити та полегшати цей процес. Ми з чоловіком скульптори, а ще є живописці та ще один скульптор і ще допомагають...", - зазначила скульпторка.

За словами Таїсії Капустинської наразі група закамуфлювала вже понад 20 автомобілів. Гроші на фарбу та знаряддя збирають на громадських засадах за допомогою соціальних мереж. 

"Ми багато бачимо авто, які люди самі перефарбовують, але воно не дуже професійно. Тож хочеться зробити краще щоб воно працювало на наших хлопців. Допомога нам потрібна на фарбу на валики тощо. Якщо люди хочуть принести самі, то краще саме знаряддя бо фарбу ми купуємо самі виходячи з професійного досвіду", - зазначила вона.

Живописець Дмитро Станіславчук зазначив, що для пофарбування використовується акрилова емаль.

"Вона матова її використовують для фарбування сільгосптехніки. Нам казали, що перевіряли її зо допомогою приладів нічного бачення і вона не світиться в них - це великий плюс. Нею зручно фарбувати - вона швидше сохне", - зазначив художник. 

Поділитися