17 травня 2022 р. 14:04

Міністр культури впевнений, що Україна прийматиме Євробачення наступного року

ФОТО: Українська правда

(ФОТО: Українська правда)

Міністр культури та інформаційної політики, колишній співвласник "Одеської кіностудії" Олександр Ткаченко впевнений, що Україна проводитиме «Євробачення» наступного року на своїй території.

Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону 16 травня.

Міністр нагадав, що Україна двічі проводила «Євробачення», і місце проведення завжди було предметом для дискусії. При цьому конкурс обидва рази відбувався в Києві

"Я думаю, що не оминути нам дискусії і зараз. Але я думаю, що важливо зосередитися на тому, що по-перше, сам конкурс буде в Україні. Тому що хтось вже починає говорити "а давайте шукати запасні майданчики" – ні, це 100%. Де саме – у відбудованому Маріуполі чи в іншому місті, думаю, колеги будуть радитися, тому що суспільство в нас толерантне", – зазначив він.

Цього року Євробачення виграв український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.

Зазначимо, що Одеса у 2017 році увійшла в трійцю лідерів серед міст, які боролися за право приймати конкурс того року.  Конкурентами були Київ та Дніпро. 

Одеська міська рада навіть пропонувала накрити задля цього стадіон "Чорноморець".

Тоді переможцем став Київ, а Міхєїл Саакашвілі, який очолював Одеську обласну адміністрацію заявляв, що проти Одеси "найняли лобістів". 

У 2018 році на "Євробаченні" Україну презентував співак з Одеси Костянтин Бочаров більш відомий як Melovin. Вийшов у фінал, де програв співачці з Ізраїлю Нетті Барзілай.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади. 

Причиною для цього стало рішення Кабінету Міністрів України передати Державне агентство України з питань кіно із управління Міністерства культури в управління Кабміну. 

Спершу заяву Ткаченка у Верховній Раді не зареєстрували, а наступну він вже не написав. Як зазначав сам міністр в інтерв'ю "Українській правді", йому сказали, що відставка не на часі. 

Зазначимо, що міністр культури Олександр Ткаченко фігурував у Pandora Papers. Документи міжнародних провайдерів, за словами журналістів, вказують на причетність менеджерів компаній олігарха Ігоря Коломойського до спроби захоплення контрольного пакету Одеської кіностудії.

За словами самого Ткаченка, саме через конфлікт інтересів вже міністр культури Ткаченко через п’ять днів після власного призначення, 9 червня 2020-го, начебто продає свою частку Одеської кіностудії банкіру Олександру Морозову, менеджеру «Смарт Холдинга» Вадима Новинського

Поділитися