04 грудня 2022 р. 18:32

ХДУ отримав у якості гуманітарної допомоги комп'ютери

Фото: Олександр Співаковський / Facebook

(Фото: Олександр Співаковський / Facebook)

20 нових комп’ютерів Херсонський державний університет отримав у якості гуманітарної допомоги від Сумського державного університету. Про це повідомляє пресслужба ХДУ у мережі Facebook.

Комп'ютери вже у Херсоні, найближчим часом все налаштують і наші викладачі та співробітники зможуть їх використовувати, - йдеться у повідомленні.

Про гуманітарну допомогу відзвітувала у Facebook й пресслужба Сумського державного університету.

Для кожного українця слова «Херсон – це Україна» стали символом незламності нашої нації. Пишаюсь і схиляю голову перед стійкістю колег з Херсону. Тримаємо освітній фронт разом і робимо свій внесок у перемогу, - наголосив ректор СумДУ Василь Карпуша.

Як зазначається у публікації, сумарна вартість переданого обладнання (монітори, системні блоки, комп’ютерні клавіатури тощо) складає близько 400 тисяч гривень.

Також у Херсонському державному університеті оприлюднили результати вступної кампанії-2022.

Цьогоріч родина Херсонського державного університету поповнилася на 1041 здобувача. З них 501 вступили на бакалавріат, 520 – до магістратури, 20 претендують на здобуття ступеня PhD - доктор філософії. Вкрай важливо, що серед більш ніж тисячі наших нових здобувачів, 866 з рідної Херсонщини, - зазначається у публікації.

Нагадаємо, українські митці створили у Херсоні 25 муралів.

Раніше стало відомо, що хореографка з Херсона увійшла до складу журі міжнародного конкурсу.

Молдова готова допомогти евакуювати з Херсона закладні плити Білгород-Дністровської фортеці.

Руслан Ласкус

Поділитися