16 червня 2022 р. 22:33

Генеральна директорка ОМКФ закликала до бойкоту російського кінематографу

Генеральна директорка ОМКФ закликала до бойкоту російського кінематографу

За словами генеральної директорки Одеського міжнародного кінофестивалю Анни Мачух, Українська кіноакадемія - одна з перших організацій, яка закликала світову спільноту до бойкоту російського кіно, що переросло в бойкот російської культури.

"Наша робота на цьому фронті продовжується постійно, тому що ми, на жаль, бачимо, що світова спільнота втомлюється від новин з України. Починають говорити про те, що все ж таки є "хороші руські". Що, мабуть, не потрібно відмовлятися від Чайковського, Пушкіна, Кирила Серебреннікова та інших. Однак поки йде війна російського кіно на міжнародному фронті не повинно бути", - зазначила Мачух.

Також вона повідомила, що багато акторів зараз воюють за Україну на фронті, а деякі акторки, в свою чергу, виїхали за кордон, рятуючи життя своїм дітям.

"Кіно зараз нашою державою не фінансується, всі кошти були передані на потреби армії", - підкреслила гендиректорка. Однак вона додала, що під час війни в Україні продовжують знімати фільми. І деякі з них вже незабаром вийдуть в прокат.

Раніше Мачух повідомляла, що ОМКФ-2022 можуть знову провести онлайн або на майданчиках інших фестивалів.

ХІІІ Одеський міжнародний кінофестиваль планували провезти з 23 до 30 липня 2022 року в Одесі.

ХІІ ОМКФ відбувся 14-21 серпня, до програми якого увійшли переможці Берлінале та Варшавського кінофесту. 

Вперше за всю історію закриття фесту відбулося під відкритим небом на Потьомкінських сходах і кожен бажаючий міг стати глядачем безкоштовно.

11-й міжнародний кінофестиваль у 2020 році відбувся онлайн через пандемію COVID-19.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися