16 квітня 2022 р. 18:29

Державної символіки у Ренійській громаді побільшає

Державної символіки у Ренійській громаді побільшає

Після закриття пленарного засідання позачергової двадцять другої сесії Ренійської міської ради VIII скликання міський голова Ігор Плехов повідомив депутатам, що керівництвом громади замовлено державні прапори України для того, щоб вивісити їх у селах громади.

Насамперед цим займатимуться старости сіл, але й депутати повинні їм допомогти та забезпечити розміщення державних символів у всіх найбільш відвідуваних місцях, наприклад, на магазинах.

"Бо приїжджають до нас переселенці, і «доброзичливці» лякають їх, що ми тут усі сепаратисти. Вони потім приходять до мене та кажуть: «У вас шикарні люди, всі українці, але мало символіки»", - пояснив необхідність такої акції міський голова.

Секретар міської ради Оксана Єфименко навела додаткові аргументи: "Ці люди, переселенці, приїжджають до нас із тих районів, де на сьогоднішній день не все так добре. Тому вони хочуть відчувати, що так, тут теж Україна, і ми всі підтримуємо нашу країну".

Депутат Ілля Келіогло попросив, якщо є така можливість, виділити кілька прапорів і для його фермерського господарства, щоб прикріпити їх на тракторах, що ведуть польові роботи.

"Ілля Дмитрович, ми замовили, кому треба буде, дамо", - запевнив Ігор Плехов.

ФОТО: М. Бойко/ІзбірКом

Нагадаємо, 15 квітня відбулася позачергова двадцять друга сесія Ренійської міської ради Одеської області, першим пунктом порядку денного якої стояв проєкт рішення під назвою «Про внесення змін до рішення «Про встановлення розміру плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Ренійської міської ради 2022» від 24.12.2021 № 434 -VIII».

Російські війська випустили ракету по Одеському району, однак вона розірвалась у повітрі.

В Ізмаїлі посилюють підтримку соціально вразливих груп та військовослужбовців.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися