27 червня 2021 р. 20:43

Zhvanetsky Cultural Center може з'явитися в Одесі неподалік моря

Zhvanetsky Cultural Center може з'явитися в Одесі неподалік моря

Під час «Архітектурних сезонів» — першого щорічного міжнародного заходу, присвяченого питанням архітектури, дизайну та урбаністики, був представлений передпроєкт нового культурного центру в Одесі.

Захід відбувся в Одеській національній науковій бібліотеці. Своє бачення об'єкта, присвяченого пам'яті видатного майстра слова Михайла Жванецького, представив архітектор Олег Дроздов. Свого часу він створив проєкт Театру на Подолі в столиці. За словами Дроздова, центр матиме назву Zhvanetsky Cultural Center. 

Ідея належить Всесвітньому клубу одеситів, який і звернувся до Дроздова. Архітектор запропонував розмістити його поруч з бульваром Жванецького - у сквері імені Жанни Лябурб, під Тещиним мостом.  Цю локацію обрали з п'яти варіантів. Попереду, за словами автора передпроєкту, велика робота - узгодження з міською владою, доробка проєкту, пошук інвестора. 


 

Нагадаємо, у 2019 році почесну нагороду Х Одеського міжнародного кінофестивалю отримав Михайло Жванецький, якого голова наглядової ради Української кіноакадемії Вікторія Тігіпко назвала «талісманом фестивалю».

Під час звіту за минулий рік Одеський міський голова Геннадій Труханов розповів і про ремонт бульвару Жванецького.

Ще 2019 року Тещин міст мав отримати офіційну назву

У 2018 році стартував відкритий архітектурний конкурс з благоустрою схилів під бульваром Жванецького. 

Фото: Думская

Поділитися