14 липня 2021 р. 18:21

Всесвітній клуб одеситів нагородив прихильника "русского мира"

Всесвітній клуб одеситів нагородив прихильника "русского мира"

Одним з дипломантів премії імені Ісаака Бабеля, заснованої Всесвітнім клубом одеситів став цього року російський письменник Денис Гуцко.

Він відомий своєю прихильністю до діючого режиму в Російській Федерації, критикою Збройних сил України та акцій протесту в РФ проти дій чинного політичного режиму в цій країні. 

«Про політичні нюанси донбаської хроніки нехай пишуть інші. Чи не моя війна, але ВСУ - на мій погляд - назавжди замазані батальйонами «Азов» і «Айдар», - писав Денис Гуцко в одній із своїх статей.

Також є прихильником російського націонал-більшовика Захара Прилепіна (справжнє ім'я: Євген Миколайович Прилєпін), фігуранта бази даних центру «Миротворець» як особа, що становить загрозу національній безпеці України і міжнародному правопорядку.

Захар Прилепін з 2014 року в складі збройних формувань особисто брав участь у війні на сході України. З грудня 2015 за серпень 2018 року Прилєпін є радником так званого «голови ДНР», Олександра Захарченка. З жовтня 2016 року обіймає посаду заступника командира «батальйону» з роботи з особовим складом ДНР у званні «майора».

Нагадаємо, ввечері, 28 травня, на відкритті одного з одеських нічних клубів виступив російський репер Джиган, який раніше гастролював на окупованих територіях України та брав участь у «концерті возз'єднання» в Москві.

Російська Федерація відмовляється екстрадувати колишнього президента Віктора Януковича, однак Україна не полишатиме спроб і надалі подаватиме запити на його екстрадицію.

Адміністрація соціальної мережі Facebook видалила мережу акаунтів, яка контролювалася російською розвідкою та намагалася контактувати з політиками та громадськими діячами під виглядом журналістів.

Поділитися