19 червня 2021 р. 15:07

В Рені планується створити новий центр дитячої творчості

В Рені планується створити новий центр дитячої творчості

У рекомендованому порядку денному чергової дванадцятої сесії Ренійського міської ради VIII скликання, пленарне засідання якої призначено на 29 червня поточного року, під опублікований проект рішення «Про реорганізацію шляхом злиття комунальних позашкільних навчальних закладів і створенні Центру позашкільної освіти «Перлина» Ренійського міської ради».

Як зазначає кореспондент ІзбірКома, з тексту самого проекту рішення стає зрозумілим, що «реорганізовувати» планується два «позашкільні навчальні заклади»: станцію юних техніків і Ренійський центр дитячої та юнацької творчості.

За результатом їх злиття й буде створено Центр позашкільної освіти «Перлина». Новостворений центр буде знаходитися за адресою: м Рені, вул. 28 Червня, будинок 141. За цією ж самою адресою в даний час знаходиться Ренійський центр дитячої та юнацької творчості.

Процес приєднання Станцій юних техніків до Центрів дитячої та юнацької творчості в Одеській області йде вже давно. На сьогоднішній день з усіх міст і селищ міського типу, що були до проведення адміністративно - територіальної реформи районними центрами, Станції юних техніків, як самостійна юридична особа, збереглися тільки в Рені та Ізмаїлі.

Центр дитячої та юнацької творчості (на той момент Палац піонерів) почав свою роботу в Рені в 27 травня 1952 році.  Станція юних техніків була створена в місті Рені 30 листопада 1968 року.

У 80-ті - 90-ті роки минулого століття в СЮТ займалося до 1 тисяча 162 дітей, в ній викладало 32 педагога. Станція мала свої філії в селах Ренійського району. Тоді, крім інших, працювали гурток картингістів, мотоциклетний гурток, кінокружок, учні якого знімали документальні фільми. Станом на 2018 рік у цю установу позашкільної освіти відвідували 332 дитини, з якими працювали 11 педагогів.

Поділитися