27 серпня 2021 р. 11:37

В Одеській обладміністрації обговорили спорудження на Балківській мечеті з мінаретами

В Одеській обладміністрації обговорили спорудження на Балківській мечеті з мінаретами

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся із представниками мусульман Одещини – імамом міста Одеси шейхом Ільясом Умаровим та головою мусульманської громади Ільясовим Керімом.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обладміністрації, під час зустрічі вони обговорили будівництво соборної мечеті у місті Одеса. Нову культову споруду планують звести з куполом, головним мінаретом та вежами мінаретів дещо меншого розміру на вулиці Балківській.

Це має бути перша одеська мечеть з мінаретами. Але при будівництві слід взяти до уваги багато моментів, зокрема, забезпечити шумозахист, щоб не турбувати мешканців сусідніх будинків, врахувати можливість підключення до інженерних мереж без перенавантаження та багато іншого.

Мусульмани з 1994 року використовували будівлю як молитовний будинок, а декілька років тому отримали дозвіл від міського управління архітектури на будівництво, на його місці повноцінної мечеті.

У листопаді 2020 року прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Одеси, які підозрюються у готуванні терористичного акту біля культової споруди в Одесі.

Наприкінці червня того року чоловіки, на замовлення осіб неонацистських поглядів, на ідеологічній основі, готували підпал культової споруди - мечеті мусульманської релігійної общини в Одесі.

Поділитися