16 травня 2021 р. 18:35

В Одесі згадували загиблих у роки політичних репресій

В Одесі згадували загиблих у роки політичних репресій

На Другому християнському кладовищі в Одесі відбулися заходи з вшанування пам'яті жертв політичних репресій. 

Небайдужі одесити поклали квіти до меморіальної дошки та пам'ятного знаку. Серед тих, хто вклонився пам'яті безневинних жертв комуністичного режиму, були депутати різних рівнів, представники Українського інституту національної пам'яті, громадських організацій. 
Відбулась панахида по загиблим. Точна кількість репресованих українців дотепер є невідомою. 


Фото: Думская
 

Нагадаємо, в Одеському муніципалітеті вирішили створити комплексну робочу групу, першочергові завдання якої - підняти в архівах списки загиблих у 1937-1938 роках і визначити межі масового поховання на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги. Таке рішення ухвалили за результатами робочої зустрічі міського голови Геннадія Труханова з представниками Українського інституту національної пам'яті, а також спецпідприємств і громадських організацій, які займаються питаннями пошуку і перепоховання загиблих воїнів і жертв репресій.

Раніше державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій рекомендувала Одеській міській раді утриматись від надання дозволів на проведення земляних та будівельних робіт на ділянці, де можуть бути масові поховання жертв політичних репресій в районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги.

 

Поділитися