30 жовтня 2021 р. 15:32

У Одеського художнього музею може з'явитися філіал

У Одеського художнього музею може з'явитися філіал

Філіалом Одеського національного художнього музею може стати будівля Одеського державного конструкторського бюро кіноустаткування, яка знаходиться в управлінні Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП).

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

«Під час візиту з Президентом та новою керівницею Олександрою Ковальчук дійшли згоди, що філіалом Худмузею стане занедбана будівля Одеського державного конструкторського бюро кіноустаткування, яка знаходиться в управлінні МКІП. Вона буде піддана реконструкції, аби згодом там було створено музей сучасного мистецтва», - повідомив міністр.

Окрім того, Ткаченко зазначив, що проєкт «Нова Одеса» щодо реставрації та реконструкції історичної частини міста - це збереження історичної, культурної спадщини та класичних будівель старої/нової Одеси, як туристичного магніту.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання комунальній установі "Одеський художній музей" статусу національного.

Окрім того, Кабінет Міністрів України планує направити субвенції на реставрацію Одеського національного художнього музею, філармонії та Музею західного та східного мистецтва. 

Зокрема, на реставрацію будівлі філармонії виділяють 30 мільйонів, на Художній музей – 15 мільйонів, а на будівлю Музей західного та східного мистецтва також 15 мільйонів гривень.

У художньому музеї планується відремонтувати перекриття, провести реставрацію стін, підлог та стель, забезпечити звуко- та теплоізоляцію, відремонтувати всі фасади та оновити освітлення, облаштувати інклюзивні санвузли та ліфт. Завершення робіт очікується у 2025 році.

Національний банк України задовольнив звернення Одеського художнього музею щодо надання у тимчасове користування приміщення за адресою вулиця Рішельєвська, 8. 

Фото: Офіс Президента України, Олександр Ткаченко/Facebook

Поділитися