04 жовтня 2021 р. 22:15

Приватному підприємству «Казантіп» виділили понад 7 гектарів лісу на Одещині на 49 років

Приватному підприємству «Казантіп» виділили понад 7 гектарів лісу на Одещині на 49 років

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький підписав розпорядження про виділення лісової ділянки у довгострокове тимчасове користування приватному підприємству «Казантіп».

Відповідно до розпорядження, згаданому ПП виділять лісову ділянку державної власності загальною площею 7,4 га (Вилківське лісництво: квартал 10 виділ 15 – площею 1,61 га, квартал 10 виділ 17 – площею 1,1 га, квартал 10 виділ 18 – площею 3,4 га, квартал 10 виділ 31 – площею 0,8 га, квартал 11 виділ 8 – площею 0,5 га) для довгострокового тимчасового користування лісами строком на 49 років для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних та освітньо-виховних цілей і проведення науково-дослідних робіт без вилучення земельної ділянки у постійного користувача лісами - державного підприємства «Ізмаїльське лісове господарство».

За даними Міністерства юстиції України ПП «Казантіп» зареєстровано у 2001 році. Засновник та директор - Валентин Баранов

Нагадаємо, у червні 2021 року Одеська обласна рада затвердила регіональну програму «Ліси Одещини на 2021-2025 роки». Програмою передбачається створення 1,5 тис. га нових лісів на території області, а також впровадження телевізійних систем спостереження та придбання автомобілів для пожежогасіння. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми - 47,8 мільйонів гривень.

Прокуратура повідомила про підозру лісничому державного підприємства «Одеське лісове господарство», за фактом службової недбалості, що призвело до незаконного видобутку корисних копалин державного значення на землях лісового господарства з цільовим призначенням – ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з державних лісгоспів, підозрюваного  у скоєнні корупційного злочину. Про це повідомили у Одеській обласній прокуратурі.

Поділитися