16 травня 2021 р. 09:44

Одеським депутатам запропонували замість перейменування зупинки відвідати театр

Одеським депутатам запропонували замість перейменування зупинки відвідати театр

Директорка Одеського академічного музично-драматичного театру ім. В. Василька Юлія Півоварова радить міській владі не поспішати з перейменуванням. Про це повідомила пресслужба закладу на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначила Юлія Півоварова, ще на початку минулого століття біля театру проходила лінія трамвая. Зупинка мала назву "Театр Сибірякова". З 1930 року, коли в будівлі почала працювати Українська держдрама, змінилася і назва зупинки. З тих пір вона називається "Український театр". Навіть румунські окупанти не змінювали її. Директорка театру зазначила, що ініціатива членів історико-топонімічної комісії, які раптово запропонували додати у назву зупинки згадку про Національну бібліотеку, є або політично вмотивованим вчинком, або дурістю. За її словами, завтра, 17 травня, керівниці обидвох закладів звернуться до вище згаданої комісії з проханням призупинити процес перейменування. Натомість Юлія Півоварова запропонувала ініціаторам зміни назви разом з депутатами міської ради відвідати Український театр або Театр ляльок, а також скористатися послугами Національної бібліотеки. Крім того, очільниця театру дуже сподівається на завершення ремонтних робіт у закладі культури до 30-річчя Незалежності України.

Нагадаємо, ще одним питанням, яке викликало дискусію, стало обрання вулиці міста, яку можна було б назвати ім'ям нещодавно померлого краєзнавця Олега Губаря. З такою пропозицією звертався з депутатським запитом Віталій Саутьонков на минулій сесії. Рішення тоді не було прийнято, бо від смерті людини, в честь якої можуть назвати вулицю, має пройти 10 років. Геннадій Труханов надав протокольне доручення переглянути це правило.

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за ремонт (реставраційний) приміщень Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька.

Поділитися