25 жовтня 2021 р. 15:55

Одеський суддя зобов'язав злодюжок прочитати твори Марка Твена та Шевченка

Одеський суддя зобов'язав злодюжок прочитати твори Марка Твена та Шевченка

Суддя Малиновського районного суду визнав двох викрадачів автомагнітол з автівок, що знаходилися на майданчику тимчасово затриманих транспортних засобів, винними та засудив їх до трьох років позбавлення волі.

Втім, як виходить з вироку суду, їх звільнили від відбування покарання з випробуванням строком на один рік. 

Окрім звичайних в такому випадку зобов'язань на кшталт періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, судя наклав на обох злодюжок додаткові зобов'язання. 

Зокрема їм наказали прочитати:

  • Повість (за іншими виданнями роман) «Пригоди Тома Соєра» 1876 р. автор Марк Твен;
  • Роман «Пригоди Гекльберрі Фінна» 1884 р., автор Марк Твен;
  • Пригодницька повість (за іншими виданнями роман) «Біле Ікло» 1906 р., автор Джек Лондон ;
  • Вірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі …» 1845 р.  

«Твори визначені судом і які відносять до дитячої літератури (уроків зарубіжної літератури 5-го класу) покликані формувати в дитині всі добрі, сердечні і незлобливі відчуття як щодо себе, так і до оточуючого світу. Окрім того, вони показують як люди співіснують на протязі багатьох років не тільки без неприязні і ненависті один до одного, а й з необхідною у суспільстві повагою як до цінностей життя, так і до встановлених у суспільстві правил. Саме завдяки таким творам у дитини і повинні створюватись образи прекрасного, найкращого які вона буде нести через все життя. І якщо людина була позбавлена такого прекрасного у дитинстві, потрібно компенсувати їй такі знання у сьогоденні. Фактично це питання духовного розвитку людини, питання любові до ближнього і поваги до права власності», — написано у вироку.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд залишив без задоволення скаргу Служби безпеки України на рішення Шевченківського районного суду Києва, який зобов'язав тимчасово виконуючого обов'язки начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України спростувати інформацію щодо одесита, якого той назвав хакером.

Котовський міськрайонний суд Одеської області засудив мешканця Подільська (колишній Котовськ, - ред.) до двох років позбавлення волі за незаконну порубку лісу.  

Біляївський районний суд не знайшов складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого у зловживанні впливом колишнього очільника Одеського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Олега Макухи.

Поділитися