15 вересня 2021 р. 18:31

Колишня заступниця Ройтбурда тимчасово керуватиме Одеським художнім музеєм

Колишня заступниця Ройтбурда тимчасово керуватиме Одеським художнім музеєм

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький розпорядився призначили тимчасово виконуючою обов'язки директора Одеського художнього музею Олександру Ковальчук.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. 

Олександра Ковальчук була заступницею директора музею, коли ним був Олександр Ройтбурд. Наразі вона є депутаткою Одеської міської ради від фракції "Слуга народу". 

"Це означає, що наша команда має всі необхідні повноваження для повноцінної роботи та реалізації усіх запропонованих проєктів. Конкурс на цю посаду буде оголошено згодом. Дякую за довіру та підтримку команди музею", - зазначила вона.

Вона повідомила, що наразі очікують на експертизу проєктно-кошторисної документації на реставраційні роботи. Музей може потрапити до програми президента «Велика реставрація» та отримати кошти на виконання робіт починаючи вже з 2022 року.

Зазначимо, що Національний банк України задовольнив звернення Одеського художнього музею щодо надання у тимчасове користування приміщення за адресою вулиця Рішельєвська, 8.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що не має правових підстав ініціювати питання щодо надання Одеському художньому музею статусу національного.

У неділю, 8 серпня, помер відомий український художник, директор Одеського художнього музею, депутат Одеської облради Олександр Ройтбурд

У червні колегія Першої судової палати Касаційного цивільного суду задовольнила касаційну скаргу директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда на постанову Одеського апеляційного суду.

Поділитися