27 грудня 2020 р. 17:00

В Одесі визначили кращі шкільні музеї

В Одесі визначили кращі шкільні музеї

У грудні 2020 року департамент освіти та науки Одеської міської ради з урахуванням карантинних обмежень провів міський огляд-конкурс на кращий музей при закладах освіти міста.

Як повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету, у заході взяли участь 10 музеїв при закладах загальної середньої освіти міста.

Комісією огляду-конкурсу було переглянуто відеоматеріали музеїв та встановлено, що на їх базі проводиться просвітницька робота з національно-патріотичного виховання учнівської молоді та збереження історико-культурної спадщини, організовуються екскурсії, творчі конкурси, класні години, зустрічі з ветеранами, письменниками, представниками громадських організацій, краєзнавцями Одещини.

До роботи в музеях залучаються учні, вчителі, батьки, ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, а також військовослужбовці Збройних Сил України - учасники антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

За підсумками огляду-конкурсу переможцями у номінації «Кращий воєнно-історичний музей у закладах освіти» стали:
• музей «Партизанська Слава» (керівник Старих Л.К.), Одеська ЗОШ № 65 - Диплом І ступеня;
• музей Бойової Слави 69-го винищувального авіаційного полку (керівник Яришкіна І.А.), Одеська СШ № 69 - Диплом ІІ ступеня;
• військово-історичний кіномузей «Пам’ять» (керівник Голобородов К.В.), Одеська ЗОШ № 56 - Диплом ІІІ ступеня.

Переможцями у номінації «Кращий історико-краєзнавчий музей у закладі освіти» стали:
• історичний музей «Потік часу» (керівник Іванова С.В.), Одеський КНЗ «Дитячий будинок «Перлинка» – Диплом І ступеня;
• музей «Моя земля – земля моїх батьків» (керівник Савінова В.Ф.), Одеський НВК № 24 – Диплом ІІ ступеня;
• етнографічний музей «Джерела» (керівник Верис Л.О.), Одеський НВК № 19 – Диплом ІІІ ступеня.

Кращі музеї будуть нагороджені дипломами департаменту освіти та науки Одеської міської ради, а їх керівники - грошовими винагородами.

Огляд-конкурс проводився у рамках виконання Міської цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Одеси «Я – одесит, патріот України» на 2016-2020 роки. 

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру нотаріусу Одеського міського нотаріального округу за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах. 

Нагадаємо також, що Комунальне підприємство електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло» оголосило тендер на роботи по забезпеченню функціонування святкової (новорічної) ілюмінації та казкового містечка на Думській площі. 

Поділитися