01 серпня 2020 р. 13:38

Одеській облраді пропронують відмінити розірвання контракту з Ройтбурдом

Одеській облраді пропронують відмінити розірвання контракту з Ройтбурдом

Депутати Одеської обласної ради Юрій Басюк та Ольга Юрко запропонували скасувати рішення Одеської обласної ради від 4 вересня 2019 року № 1050-VII «Про розірвання контракту та звільнення з посади керівника Комунальної установи «Одеський художній музей».

В пояснювальній записці до проєкту депутати зазначили, що проєкт підготовлено у зв’язку з якісною професійною діяльністю, значним збільшенням кількості відвідувачів, підвищенням рівня грошових надходжень від статутної діяльності, підтримкою мистецької та громадської спільноти, значним резонансом в країні та стурбованістю мешканців Одеської області.

"За період роботи керівнику Комунальної установи «Одеський художній музей» Олександру Ройтбурду вдалося вивести музей на одні з лідируючих позицій в Україні, отримати підтримку від меценатів, митців та громади міста, залучити додаткові кошти на відновлення залів та поповнити колекції. Музей постійно відвідують туристи, відомі художники та культурні діячі. У закладі проходять лекції, авторські екскурсії та заходи для дітей. За керівництва Олександра Ройтбурда музей став важливим культурним центром для багатьох відвідувачів – як мешканців Одеської області, так і всієї України", - зазначили автор проєкту.

Позачергову сесію обласної ради призначено на 10 серпня

Нагадаємо, Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського районного суду Одеси від 10 лютого, який визнав незаконним рішення Одеської обласної ради про розірвання контракту з художником Олександром Ройтбурдом і звільнення його з посади директора Одеського художнього музею. В липні 2020 року Адвокати директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда спрямували в Касаційний цивільний суд в складі Верховного суду скаргу на постанову Одеського апеляційного суда.

Олександр Ройтбурд був призначений директором Одеського художнього музею в 2018 році. Він став переможцем конкурсу на цю посаду, який проводився в грудні 2017 року. Однак депутати Одеської облради не поспішали його призначати, тоді наказ про призначення підписав голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Під час сесії облради в вересні 2019 депутати проголосували за звільнення з посадидиректора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда. Сам художник заявив, що звернеться в суди буде відновлюватися на посаді. Його адвокатом став брат колишнього голови Одеської ОДА Максима Степанова Ігор Степанов.

Поділитися