12 травня 2020 р. 15:35

Одеський кінофестиваль через пандемію цього року перенесуть на осінь та проведуть онлайн

Одеський кінофестиваль через пандемію цього року перенесуть на осінь та проведуть онлайн

Одеський міжнародний кінофестиваль через пандемію коронавірусу COVID-19 та пов’язані з нею карантинні обмеження у всьому світі  цього року вперше відбудеться в онлайн-форматі.

Про це повідомили організатори ОМКФ.

Крім того, змінено дати проведення 11-го ОМКФ: фестиваль проходитиме не традиційно у липні, а восени — з 25 вересня по 3 жовтня.

В онлайн-форматі проходитиме також індустрійна частина кінофестивалю Film Industry Office. Окрім онлайн-частини, в межах фестивалю планується проведення в Одесі традиційного open air кіноперформансу на Потьомкінських сходах.

Нагадаємо, минулого року несподіванкою кінофестивалю стало вручення головної нагороди - Ґран-прі - одразу двом стрічкам: українській «Додому» режисера Нарімана Алієва та грузинській «А потім ми танцювали» Левана Акіна. Режисера останньої срічки журі визнало найкращим у міжнародній конкурсній програмі, а виконавця однієї з головних ролей Левана Ґелбахіані – найкращим актором.

Спеціальна гостя ювілейного ОМКФ Катрін Деньов була відзначена почесним «Золотим Дюком» за внесок у кіномистецтво. Також почесну нагороду отримав Михайло Жванецький, якого голова наглядової ради Української кіноакадемії Вікторія Тигіпко назвала «талісманом фестивалю». Одеський кінофестиваль 2019 року тривав з 12 по 20 липня.

Поділитися