04 травня 2020 р. 15:33

Голова Маразліївської сільради розповів, куди поділи книжки з Долинівської школи та бібліотеки

Голова Маразліївської сільради розповів, куди поділи книжки з Долинівської школи та бібліотеки

Книжки з бібліотеки села Долинівка, що належить до Маразліївської громади, вивезли в іншу будівлю. Так само вчинили з книжками зі шкільної бібліотеки. 

Про це ІзбірКому повідомив Маразліївський сільський голова Олександр Чумак.   

30 квітня в мережі Facebook користувачка Ірина Тома розмістила фото книжок у тракторному причепі та написала, що їх вивезли. 

«Жахливішого я ще не бачила! Сьогодні, 30 квітня 2020 року, вивозять усі книги із Долинівської сільської бібліотеки та школи. Частина книг була закуплена за батьківські кошти та колишнім сільськогосподарським підприємством!!! Без будь-якого бібліотечного обліку!!! Але ж в селі залишаються жити люди, діти. Боятися треба не вірусу, а черствих душ, які знищують культуру!!! Одещина Білгород-Дністровський район с. Долинівка Маразліївська громада», - йшлося у повідомленні.  

На це сільський голова заявив, що книжки змушені були вивезти з бібліотеки тому, що будівля, в якій вона розташована, належить не сільський раді, і власник вимагав звільнити приміщення.

Усі зібрані книжки інвентаризують, скориставшись карантином, та розмістять в будівлі іншої школи, куди незабаром також перевезуть книжки з Маразліївської бібліотеки. Приміщення школи, в свою чергу, звільнилися завдяки оптимізації шкіл. 

«Я вам як офіційна людина кажу, що бібліотека знаходилася в чужому приміщенні. Ми перевезли у своє. Крім того, наразі діє закон про декомунізацію, всі ті книжки інвентаризують та внесуть до книжкового фонду. Поки люди на карантині, вчителям треба дати роботу. Ті книжки завантажили, перевезли, вивантажили і зараз люди з ними працюють. А комусь хочеться подати так, що вкрали, вивезли... Якщо вкрали, то пишіть заяву до поліції. Бібліотека знаходилася у будівлі товариства «Долинівське», і воно вимагало звільнити приміщення. Раніше не звільняли, бо не було куди перевезти книжки. Сьогодні завдяки оптимізації шкіл у нас є кабінет, ось туди і вивозимо. З Маразліївської бібліотеки туди ж перевеземо», - пояснив він. 

Поділитися