24 липня 2020 р. 11:15

ДСНС дозволила працювати в Одесі Українському театру

ДСНС дозволила працювати в Одесі Українському театру

Вчора, 23 липня, представники ДСНС, ретельно перевіривши усунуті недоліки в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька, визнали й підтвердили, що все виконано бездоганно і до театру зауважень немає.

Про це повідомляється на сторінці Українського театру у Facebook.

"Нульовий акт підписаний, тож. Наш глядач у цілковитій безпеці!" - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у червні минулого року стало відомо, що Український театр можуть закрити через проблеми з пожежною безпекою. Загалом рятувальники виявили у театрі 56 недоліків, значну частину з них працівники театру усунули, проте залишалося вісім проблемних питань, через які ДСНС не дозволяла театру працювати.

Станом на осінь 2019-го театру залишалося усунути лише три недоліки, а саме привести до ладу систему димовидалення; були відсутні сертифікати горючості для килимового покриття на другому, третьому і четвертому поверхах, яке стелили ще у 1999 році; а також у театрі не було сертифікату горючості на стелю в зоровому фойє, яка теж встановлена ще в 1999 році. Справа про закриття театру перебувала в апеляційному суді.  

Також восени минулого року обласний Департамент культури зміг виділити мільйон гривень для вирішення проблем з протипожежною безпекою Одеського академічного українського музично-драматичний театр ім. В. Василько.

Згодом обласна рада виділила Одеському академічному українському музично-драматичному театру імені В. Василька 2 мільйона 500 тисяч гривень на усунення недоліків протипожежної безпеки.

Поділитися