11 квітня 2020 р. 15:22

Директора Одеського художнього музею знову намагаються звільнити

Директора Одеського художнього музею знову намагаються звільнити

Апеляційний суд розглядає скаргу на рішення Приморського районного суду Одеси щодо поновлення на роботі директора Одеського художнього музея Олександра Ройтбурда.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Олександр Ройтбурд.

"Сьогодні отримав повідомлення апеляційного суду, що ухвалу про моє поновлення на роботі призупинено. Буде розглядатися апеляція облради на вирок суду. Без долучення сторін", - йдеться у його пості. Він додав, що нібито був порушений принцип об'єктивності.

Нагадаємо, Олександр Ройтбурд був призначений директором Одеського художнього музею у 2018 році. Він став переможцем конкурсу на цю посаду, який проводився у грудні 2017-го. Проте депутати Одеської облради не поспішали його призначати, тоді призначення підписав голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Під час сесії облради у вересні 2019 року депутати проголосували за звільнення з посади директора Одеського художнього музея Олександра Ройтбурда. Сам художник заявив, що звернеться до суду та буде поновлюватися на посаді. Його адвокатом став брат колишнього очільника Одещини Максима Степанова Ігор Степанов.

У лютому поточного року Приморський районний суд визнав незаконним звільнення директора Одеського художнього музея Олександра Ройтбурда.

Поділитися