24 липня 2020 р. 18:42

Держава через суд повернула понад 7,4 млн акцій Одеської кіностудії

Держава через суд повернула понад 7,4 млн акцій Одеської кіностудії

У середу, 22 липня, Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу, подану Міністерством культури та інформаційної політики, та визнав за державою право власності на 7 400 065 акцій ПрАТ "Одеська кіностудія".

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Відповідною постановою суд повністю скасував рішення Господарського суду міста Києва від 21.01.2020 року у справі № 910/5090/19 і ухвалив нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

У Мінкульті нагадали, що у січні Госпсуд Києва задовольнив позов ПрАТ «Одеська Кіностудія» і постановив витребувати у Міністерства культури на користь ПрАТ 7 400 065 акцій кіностудії.

Нагадаємо, у червні міністр кульури Олександр Ткаченко продав акції "Одеської кіностудії", які йому належали, відомому банкіру Олександру Морозову, який з 2013 року є директором з розвитку ПАО "Смарт Холдинг". За словами міністра, об'єктом угоди були 100% акцій британської компанії Cinema Love Ltd, якій належить ТОВ «Нова кіностудія», що володіє зазначеним пакетом акцій Одеської кіностудії. Додамо, що Ткаченко пообіцяв продати свої акції як тільки став міністром культури, щоб уникнути конфлікт інтересів. 

Поділитися