11 січня 2023 р. 15:20

Підряднику на Миколаївщині повідомили про підозру

Фото: 24 Канал

(Фото: 24 Канал)

Підрядник підозрюється у привласненні бюджетних коштів при ремонті школи у Кривому Озері, що в Миколаївській області.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору приватного підприємства у незаконному заволодінні майном та службовому підробленні (ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України) - уточнюється в повідомленні.                         

Відомо, що за даними слідства, із очолюваним підозрюваним товариством з відділом освіти було укладено договір на  ремонт даху загальноосвітньої школи у селищі міського типу Криве Озеро. З метою заволодіння бюджетними коштами, він склав та підписав офіційні документи, до яких вніс неправдиві відомості, значно завищивши вартість виконаних робіт.

Таким чином, підрядник заволодів понад 200 тисячами гривень. 

Зазначимо, що досудове розслідування здійснюють слідчі Первомайського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Миколаївській області. 

Зауважимо, відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.      

Нещодавно стало відомо, що прокуратура намагається скасувати результати 200-мільйонного тендера на Одещині. Так, заступник прокурора Одеської області звернувся до Касаційного суду із скаргою на рішення Верховного суду України через угоду укладену державним підприємством "Служба місцевих автомобільних доріг" із товариством з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд".                                    

Також судитимуть голову окупаційної адміністрації Скадовської громади. Слідчі встановили, що у червні 2022 року 38-річна обвинувачена перейшла на бік ворога й погодилась очолити створений ними окупаційний орган у Скадовському районі. До повномасштабного вторгнення рф колаборантка мала досвід роботи в органах місцевого самоврядування.                   

Тетяна Каптур

Поділитися