27 жовтня 2022 р. 17:33

Жителя Одещини засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду

Фото: Офіс генерального прокурора України

(Фото: Офіс генерального прокурора України)

Суд визнав уродженця Одеської області винним у державній зраді та участі в терористичній організації та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України. 

Прокурори у суді довели, що з лютого 2022 року чоловік співпрацював з державою-агресором та так званою "днр". Через соціальні мережі він поширював проросійську ідеологію, звинувачував рф, підтримував збройну агресію окупантів проти України.

Також громадянин налагодив контакти з керівником псевдореспубліки та так званим "міністерством внутрішніх справ днр". Перебуваючи на підконтрольній Україні території, він збирав для ворога інформацію про підрозділи Збройних Сил України, які розміщувались на території Одеської області.

Правоохоронці затримали зрадника у Запорізькій області при спробі виїхати на тимчасову окуповану територію для складання присяги на вірність так званій "днр".

Раніше суд визнав колишнього депутата Одеської обласної ради Вадима Савенка винним у створенні та участі в терористичній групі та засудив його на 15 років ув'язнення.

Одеська область взагалі посідає друге місце в Україні за кількістю виявлення любителів росії та інших потенційних колаборантів, поступаючись лише Луганщині.

У вересні в Одесі засудили одесита за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів. 

Поділитися