13 липня 2022 р. 17:26

Жителя невизнаного Придністров’я за теракти в Одесі засудили до восьми років за ґратами

Жителя невизнаного Придністров’я за теракти в Одесі засудили до восьми років за ґратами

Суд визнав винним громадянина Республіки Молдова в організації терористичного акту в Одесі за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, йому призначено покарання у виді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори в суді довели, що наприкінці минулого року мешканець невизнаної Придністровської республіки, за вказівкою російських кураторів, планував та реалізовував на території Одещини терористичні акти. До вчинення злочинів він залучив свого знайомого громадянина України. Щоб перевірити його готовність засуджений дав йому завдання забруднити червоною фарбою пам’ятний знак «героям Небесної Сотні» у сквері біля Одеської облдержадміністрації. За це виконавець отримав 400 дол. США.

Далі засуджений доручив чоловікові підпалити військові автомобілі, що знаходились на території однієї з військових частин в Одесі, обіцяючи 800 дол. США винагороди. При цьому він зазначив, що цей терористичний акт викличе суспільний резонанс на території України та порушить громадську безпеку. А нанесена матеріальна шкода військовому майну спричинить збитки для обороноздатності Збройних Сил України.

Чоловіка було викрито та затримано безпосередньо під час передачі коштів виконавцеві.

Фото: Офіс генерального прокурора

Терориста почали судити на початку червня. 

За даними слідства, наприкінці 2021 року іноземець, за вказівкою російських кураторів, планував та реалізовував на території Одещини терористичні акти.

Одним з завдань чоловіка був підпал військових автомобілів, що знаходились на території однієї з військових частин в Одесі, за 800 доларів США винагороди. А також обвинувачений залучив свого знайомого українця, якому дав завдання забруднити червоною фарбою пам’ятний знак «героям Небесної Сотні» у сквері біля Одеської обласної державної адміністрації на проспекті Шевченка в Одесі.

Нагадаємо, мешканця Одещини засудили на вісім років за сприяння тероризму. Слідством встановлено, що чоловік, будучи прихильником "русского мира" надавав представникам так званої "лнр" інформацію щодо переміщення військової техніки Збройних Сил України.

Поділитися