08 грудня 2022 р. 12:45

Завершено розслідування щодо колабораційної діяльності "освітянки" з Херсонщини

Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook

(Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook)

Слідчі Служби безпеки завершили досудове розслідування щодо зрадниці, яка пішла на співпрацю з ворогом й працювала у створеному окупаційною владою так званому "Департаменте образования и науки военно-гражданской администрации Херсонской области". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Отримавши посаду "заступника начальника департаменту", Зловмисниця займалася впровадженням в освітніх закладах тимчасово окупованих районів Херсонської області стандартів рф. Також вона "очолила" одну зі шкіл міста. Під її "керівництвом" навчальний заклад здійснив перехід на російську навчальну програму та розпочав незаконну діяльність.

Також колаборантка займалась залученням місцевих мешканців до співпраці з окупантами. Так, вона займалась організацією виїздів українських освітян до тимчасово окупованого Крима на "курси підвищення кваліфікації".

Херсонська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Нагадаємо, раніше ми писали, що "головного освітянина" окупованої Нової Каховки судитимуть заочно.

Нещодавно було затримано колаборанта, що допомагав створювати мережу російських спецслужб на Херсонщині.

5 грудня було затримано колаборанта, що вводив на Херсонщині рубльову зону.

29 листопада ДБР затримало заступника Херсонського міського голови за підозрою у державній зраді.

Руслан Ласкус

Поділитися