08 грудня 2022 р. 20:17

СБУ викрила трьох колаборанток на Херсонщині

Фото: СБУ / Facebook

(Фото: СБУ / Facebook)

Співробітники Служби Безпеки викрили на Херсонщині чергових поплічників ворога. Після взяття міста російськими військами, вони добровільно вступили до створеного окупантами "главного управления мвд Херсонской области". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Одна з них очолила кадровий підрозділ псевдооргану й розгорнула щироку агітаційну кампанію щодо залучення місцевих жителів до співпраці з агресором. Після звільнення Херсону, жінка намагалася переховуватись, але правоохоронці викрили її й затримали. 

Наразі вона знаходиться під вартою. Їй повідомлено про підозру  за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) КК України.

Інші дві колаборантки до повномасштабного вторгнення рф працювали у місцевих банках. Після захоплення міста вони перейшли на бік ворога. Одна з них стала "инспектором отдела кадров гу мвд рф Херсонской области", друга - "специалистом федеральной миграционной службы мвд рф Херсонской области".

Напередодні звільнення обидві зрадниці втекли до тимчасово окупованих територій на півдні України, але слідчі мають беззаперечні докази їх колабораційної діяльності. Обвинувальні акти направлено до суду.

Нагадаємо, в Успенському соборі Херсона знайдено російські документи й викрадені ікони.

Завершено розслідування щодо колабораційної діяльності "освітянки" з Херсонщини.

Нещодавно було затримано колаборанта, що допомагав створювати мережу російських спецслужб на Херсонщині.

5 грудня було затримано колаборанта, що вводив на Херсонщині рубльову зону.

29 листопада ДБР затримало заступника Херсонського міського голови за підозрою у державній зраді.

Руслан Ласкус

Поділитися