23 травня 2022 р. 15:59

Заступника начальника відділу поліції на Одещині затримали за підозрою у хабарництві

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

За даними слідства, гроші поліцейський отримав за вплив на уповноважених службових осіб та слідчих щодо непритягнення військовослужбовця до кримінальної відповідальності. 

Як зазначили у прокуратурі, група осіб, до якої входили затриманий та військовослужбовець, отримала інформацію про початок досудового розслідування кримінального провадження стосовно двох військовослужбовців Збройних сил України.

Учасники групи вимагали у військовослужбовців надати їм 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди за вплив на уповноважених службових осіб та слідчих.

Нагадаємо, раніше в Суворовському районі Одеси правоохоронці викрили співробітника АТ «Одесагаз» на одержанні хабаря (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

Крім того, правоохоронці підозрюють заступника керівника одеської лікарні у розтраті "ковідних" грошей. Крім того, департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив про підозру керівнику бази пального виробничого підрозділу регіональної філії «Одеська залізниця». 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Хмельницької області, яка, прикриваючись неіснуючими зв’язками в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, намагалась заволодіти 40 тисячами доларів США.

Поділитися