13 травня 2022 р. 19:35

Заступника керівника одеської лікарні підозрюють у розтраті "ковідних" грошей

Заступника керівника одеської лікарні підозрюють у розтраті "ковідних" грошей

Слідчі повідомили про підозру заступнику керівника одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.  

За даними слідства, посадовець у квітні 2021 року, без проведення тендеру, уклав угоду з постачальником про закупівлю для медиків респіраторних масок для захисту дихальних шляхів за ціною завищеною на понад 80%. Переплата на закупівлі склала понад 2 млн гривень. 

Таким чином державному бюджету спричинено матеріальні збитки в особливо великих розмірах. 

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив про підозру керівнику бази палива виробничого підрозділу регіональної філії «Одеська залізниця». 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Хмельницької області, яка, прикриваючись неіснуючими зв’язками в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, шляхом обману, намагалась заволодіти 40 тисячами доларів США.

Поділитися